11:40 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
27120

Echipele medicale rusești împreună cu colegii lor italieni amenajează un spital pentru pacienții cu COVID-19 în orașul Bergamo din Lombardia, una dintre regiunile cele mai afectate de coronavirus din Europa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.

CHIȘINĂU 2 apr - Sputnik. „Echipele ruseşti de medici şi asistente împreună cu colegii lor italieni au început să doteze unități de îngrijire într-o clinică înfiinţată în orașul Bergamo pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de Sputnik News

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation

Clinica, organizată cu 142 de paturi, își va primi primii pacienți la începutul lunii aprilie. Peste 200 de specialiști vor fi implicați, echipele ruse și cele italiene lucrând în mai multe ture.

„Specialiștii italieni iau în considerare expertiza colegilor lor ruși și standardele stricte de securitate din ţara noastră în privinţa epidemiilor, în timp ce dotează unități de resuscitare, unități de terapie intensivă și unități de reabilitare”, a adăugat ministerul.

Specialiștii ruși și cei italieni au dezinfectat deja 14 aziluri în regiunea Lombardiei.

Pe 21 martie, președintele rus Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu premierul italian Giuseppe Conte cu privire la situația cauzată de COVID-19. Ulterior, Rusia a trimis epidemiologi de la Ministerul rus al Apărării în Italia.

Italia, în special regiunea Lombardia, este a doua cea mai afectată țară din lume în ceea ce privește cazurile de COVID-19 după Statele Unite, având confirmate deja peste110 mii de cazuri, potrivit Ministerului italian al Sănătății. Numărul de infecții la nivel global a trecut de 900 de mii miercuri.

Tematic

„Conte spune unei Europe moarte să se ducă dracului”, divorțul italian între Roma și UE?
Tagurile:
COVID-19, Rusia, spital, Italia


Știrile Zilei