23:29 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)
162 0 0

După ce luni a fost prima zi de relaxare a măsurilor de izolare în Franţa, un înalt funcţionar, coordonatorul naţional al strategiei de ieşire din izolare, a avertizat că populaţia franceză rămâne vulnerabilă încă la riscul revenirii epidemiei.

BUCUREŞTI, 13 mai – Sputnik, Doina Crainic. Jean Castex, coordonatorul naţional al strategiei de ieşire din izolare, a avertizat, într-un raport publicat luni, că trebuie luată în calcul „o reintrare în izolare în regim de urgenţă” în Franţa, în cazul unei posibile reveniri a epidemiei.

„În absenţa, pe termen scurt, a unui vaccin sau a unei soluţii curative, populaţia franceză rămâne vulnerabilă la o revenire a epidemiei”, a subliniat înaltul funcţionar, citat de stiridiaspora.ro.

El a adăugat că efectele unui nou val al epidemiei „ar fi în special distructive pentru o societate deja încercată şi, îndeosebi, pentru personalul medical”.

Astfel, Castex recomandă să fie menţinut un „nivel foarte ridicat de vigilenţă”, iar paturile de la terapie intensivă, a căror capacitate a fost crescută în timpul crizei, să poată fi repuse în funcţiune „foarte rapid (în termene de 24, 48 sau 72 de ore, potrivit numărului de paturi) pentru a face faţă unui nou aflux de pacienţi”, dacă va fi cazul.

„O atenţie specială va trebui acordată, de asemenea, resurselor umane într-un context de oboseală a personalului spitalicesc, în special în regiunile cele mai afectate de criză”, a mai avertizat acesta.

În acelaşi timp, în contextul în care deplasările sunt permise din nou în anumite condiţii, „prefecţii vor putea restabili restricţii pe plan local” în orice moment.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)

Tematic

Coronavirusul schimbă fața Europei: Francezii nu mai cred în UE
Tagurile:
epidemie, revenire, stare de urgență, Franța


Știrile Zilei