21:47 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
99 0 0

Administrația prezidențială a SUA consideră că OMS are un potențial mare, în ciuda deficiențelor cu care se confruntă în activitățile sale.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Autoritățile americane pot reînnoi parțial finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Acest lucru a fost anunțat de Fox News, făcând referire la o scrisoare adresată directorului general OMS Tedros Adhanom Gebreyesus.

S-a dovedit că organizația va fi finanțată parțial, la fel ca și cu „contribuțiile chineze” la OMS. Mass-media raportează că administrația prezidențială a SUA este gata să „reconsidere” o astfel de decizie dacă reprezentanții chinezi își măresc contribuțiile. Se observă că Statele Unite observă anumite deficiențe în activitatea OMS, dar consideră că organizația are un potențial mare.

În aprilie, șeful Casei Albe, Donald Trump, a anunțat suspendarea finanțării OMS. Administrația prezidențială a acuzat organizația că nu a reacționat rapid la focarul de coronavirus COVID-19. În același timp, secretarul de stat american, Mike Pompeo, nu a exclus că Washingtonul nu va restabili finanțarea suspendată pentru OMS.

La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat despre un focar al unei noi infecții cu coronavirus drept pandemie COVID-19.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus COVID-19 în lume până în dimineața zilei de 16 mai, potrivit Universității Johns Hopkins, a depășit 4,5 milioane. Pe parcursul acestei perioade, au murit peste 307 mii de pacienți, peste 1,63 milioane de oameni a-au însănătoșit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
Tagurile:
OMS


Știrile Zilei