21:18 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
129 0 0

Producătorul Sputnik Nicole Russell a fost rănit în timp ce relata despre protestele de la Casa Albă. Poliția a tras chiar dacă jurnalistul a prezentat legitimația de presă.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. În Statele Unite, poliția a împușcat de mai multe ori cu gloanțe de cauciuc în producătorul Sputnik, Nicole Russell, care reflecta protestele de la Casa Albă, deși a prezentat legitimația de presă.

”Am fost lângă Casa Albă, <...> când poliția a început să tragă în protestatari. M-am apropiat să văd ce se întâmplă, iar poliția a început repede să tragă, așa cum mi se părea mie, grenade paralizante și gloanțe de cauciuc. De asemenea, ei au folosit gaze lacrimogene, din această cauză tușeam cu toții”, a spus Russell.

Anterior, a fost raportat că poliția Minneapolis a folosit în mod deliberat un spray lacrimogen împotriva jurnaliștilor, a membrilor echipajului de televiziune VICE și a corespondentului RIA Novosti, Mihail Turgiev, care relata despre dezordinea provocată, deja după dispersarea protestului.

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, și-a cerut scuze pentru atacarea jurnaliștilor. La rândul său, AIP ”Rossia Segodnoya” a cerut autorităților americane să investigheze acțiunile polițiștilor care au folosit gaze lacrimogene împotriva jurnalistului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Revolta violentă din SUA, susținută de Soros? Trump, reacție fulminantă, cutremur mondial!
Tagurile:
sputnik, SUA


Știrile Zilei