18:07 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
73 0 0

Până la 100 de milioane de oameni vor ajunge într-o sărăcie extremă, afirmă directorul executiv al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Criza economică provocată de pandemia COVID-19 ar putea provoca o situație în care la nivel mondial peste 100 de milioane de oameni vor ajunge sub pragul de sărăcie, a relatat pe blogul său directorul executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva.

“Noile calcule arată că în rezultat (al crizei COVID-19 n.r.) până la 100 de milioane de oameni din întreaga lume vor ajunge în condiții de sărăcie extremă, ceea ce va reduce la zero toate succesele obținute în reducerea sărăciei în ultimii trei ani”, a scris ea.

Georgieva a menționat, de asemenea, că virusul îi afectează cel mai mult pe cei care erau și așa sunt vulnerabili. “Acest dezastru poate duce la o creștere semnificativă a inegalității veniturilor. Acest lucru poate pune în pericol succesele în domeniul dezvoltării, de la educație până la reducerea sărăciei”, a spus directorul executiv al FMI. 

La mijlocul lunii aprilie, Fondul Monetar Internațional a prezentat o prognoză potrivit căreia economia mondială va scădea cu 3 la sută până la sfârșitul anului, iar în 2021 va crește cu 5,8 la sută. Totuși, la sfârșitul lunii mai Georgieva a declarat că tot mai multe date indică asupra unei reduceri a economiei globale de mai mult de 3 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Banca Mondială: Pandemia poate arunca 60 de milioane de oameni în sărăcie extremă
Tagurile:
oameni, sărăcie, FMI


Știrile Zilei