12:24 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
35112

UE ar putea să revină la măsuri restrictive în caz de necestiate, însă deocamdată se înregistrează o diminuare a numărului persoanelor infectate, a declarat comisarul european pentru Sănătate.

BRUXELLES, 13 iun – Sputnik, Maria Kneazeva. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus continuă să scadă în Uniunea Europeană, însă trebuie să rămânem vigilenți, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, în cadrul unei conferințe de presă.

“Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Uniunea Europeană continuă să scadă. Ultimele evaluări ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) ne arată că la 9 iunie morbiditatea din ultimele 14 zile în UE (luând în calcul Marea Britanie și Zona Economică Europeana, din care fac parte Islanda, Lichestein și Norvegia n.r.) s-a redus cu 80 la sută, comparativ cu vârful înregistrat pe 9 aprilie”, a spus ea.

Însă este clar că pandemia nu s-a încheiat, a adăugat comisarul.

„Iată de ce trebuie să fim vigilenți în continuare și să fim pregătiți să anulăm relaxările măsurilor în caz de necesitate”, a spus ea.

Anterior, Comisia Europeană le-a recomandat statelor Uniunii Europene să coordoneze elaborarea unei liste a statelor extracomunitare pentru care ar putea fi anulate restricțiile de circulație în UE, începând cu 1 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Bulgaria permite intrarea cetățenilor din UE pe teritoriul său
Comisia Europeană vrea deschiderea parțială a granițelor externe ale UE: Iată de când
Tagurile:
măsuri restrictive, UE, comisar european


Știrile Zilei