16:13 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (843)
288 0 0

China a publicat vineri genomul coronavirusului descoperit într-un recent focar de infecţie din Beijing, acesta prezentând asemănări cu tulpina europeană .

BRUXELLES, 20 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Autorităţile chineze au publicat ieri noi informaţii despre reapariţia epidemiei şi au făcut cunoscut genomul virusului pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi oameni de ştiinţă străini.

”Potrivit rezultatelor preliminare ale epidemiologiei genomice, acest virus ar veni din Europa”, a declarat un funcţionar de rang înalt de la Centrul chinez de control şi prevenire a bolilor, Zhang Yong.

”Însă este diferit de (tulpina) virusului care circulă în prezent în Europa. El este mai vechi”, a precizat el într-un articol publicat de Comisia naţională chineză de luptă împotriva corupţiei.

Potrivit oficialului chinez, ar putea fi vorba despre o versiune care a circulat pe continentul european în urmă cu mai multe săptămâni sau luni.

Zhang Yong evocă mai multe ipoteze - virusul ar fi putut fi adus din Europa prin alimente congelate sau se afla de mult timp în piaţa din Xinfadi, unde ar fi profitat de umiditate şi de întuneric pentru a supravieţui, de unde asemănarea acestuia cu tulpini mai vechi.

În Beijing, după două luni fără contaminări, a avut loc o reapariţie a epidemiei, începând de săptămâna trecută, ceea ce a dus la izolarea unor cartiere şi testarea a zeci de mii de locuitori ai capitalei.

Piaţa angro Xinfadi, principalul loc de aprovizionare cu fructe şi legume din Beijing, este suspectată de faptul că este sursa acestor noi contaminări, virusul fiind descoperit pe planşe pe care se taie somon importat.

În total, Beijingul înregistrează 183 de bolnavi de covid-19 din cauza noului focar de epidemie, potrivit unor date oficiale.

China continuă să interzică intrarea pe teritoriul său a unor străini şi şi-a redus foarte puternic numărul legăturilor aeriene internaţionale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ţară se înregistrează 293 de bolnavi de covid-19, cel mai mic nivel de la începutul lunii mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (843)

Tematic

În Rusia începe testarea pe oameni a vaccinului împotriva COVID-19
Apărare puternică împotriva coronavirusului: Ce au descoperit oamenii de știință
Tagurile:
coronavirus, China


Știrile Zilei