17:49 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
20410

Uniunea Europeană a publicat o listă de state pentru care se recomandă deschiderea frontierelor UE începând cu 1 iulie, Rusia și Statele Unite nu au fost incluse în ea, dar nici Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Statele membre ale UE au propus eliminarea restricțiilor de călătorie pentru rezidenții din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, precum și pentru China pe principiul reciprocității.

În același timp, rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui tratați ca rezidenți ai UE în acest aspect.

Raportul subliniază că recomandările nu sunt obligatorii, autoritățile din țările UE rămân responsabile pentru decizia de a ridica restricțiile de călătorie.

Este indicat faptul că lista va fi revizuită la fiecare două săptămâni, atât pentru includere, cât și pentru excludere, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Statele Schengen au convenit asupra interzicerii „călătoriilor opționale” în UE pentru resortisanții țărilor terțe, la jumătatea lunii martie, pe fondul pandemiei coronavirusului.

De asemenea, au fost limitate călătoriile în spațiul european. Majoritatea acestor restricții au fost eliminate pe 15 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Lista țărilor ai căror cetățeni pot intra în UE, aprobată: Ce se întâmplă cu Moldova
Tagurile:
țări, călătorie, restricții, UE


Știrile Zilei