15:15 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1005)
20201

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat luni că oamenii trebuie să rămână vigilenţi, întrucât pericolul apariţiei unui al doilea val de coronavirus este „real”. De asemenea, fiind sezonul de concedii, riscul de infectări este mai mare.

BUCUREŞTI, 14 iul – Sputnik, Doina Crainic. Cetăţenii trebuie să rămână vigilenţi în timpul călătoriilor în străinătate, a spus ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

El şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu imaginile care prezintă turişti germani în concediu petrecând în Mallorca şi ignorând regulile de distanţare fizică.

„Am înţeles nerăbdarea, dar acolo unde sunt petreceri, riscul de infectare este deosebit de mare (…). Ameninţarea unui al doilea val este reală”, a avertizat Jens Spahn, citat de ziarulromanesc.de.

Ministrul a atras atenţia şi cu privire la o posibilă creştere a numărului de cazuri noi de infectare în Germania după revenirea turiştilor din vacanţe şi concedii.

„Trebuie să încercăm, în special acum în sezonul concediilor, să prevenim infecţiile. Nu trebuie să ne aşteptăm în mod automat la un al doilea val în toamnă şi iarnă. Împreună, ca societate, putem preveni acest lucru, aşa cum am mai făcut-o înainte: întrerupând valul şi ţinând pandemia sub control”, a subliniat ministrul german al Sănătăţii.

Peste 15,5 milioane de utilizatori germani şi-au instalat aplicaţia de avertizare pentru coronavirus şi 500.000 de persoane au fost testate pentru COVID-19 săptămâna trecută, însemnând cel mai mare număr de la începutul crizei.

Luni s-a ajuns la un total de 198.963 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (+159 în 24 de ore) în Germania şi la 9.064 de decese (+1), potrivit Institutului Robert Koch.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1005)

Tematic

UE a publicat lista țărilor pentru care propune ridicarea restricțiilor de călătorie
Tagurile:
COVID-19, amenințare, Germania

Știrile Zilei