10:38 07 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1284)
86 0 0

Demersul inedit reprezintă un semnal de maximă neîncredere și suspiciune atât față de instituțiile internaționale, dar este și justificat de acțiunile în forță, egoiste, ale unor mari puteri, în special ale SUA

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Opt conducători de stat și de guvern au transmis o scrisoare deschisă prin care cer comunității internaţionale ”să garanteze un acces global egal la un vaccin împotriva COVID-19”.

Scrisoarea, publicată de Washington Post, este semnată de şefi de stat și de guvern din Coreea de Sud, Canada, Etiopia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Spania, Suedia şi Tunisia.

Aceștia solicită și altor lideri mondiali ”să se angajeze să contribuie la distribuirea echitabilă a viitorului vaccin anti-COVID-19”, transmite Mediafax

”Cei opt spun că în acest moment se lucrează la aproape 200 de vaccinuri pentru noul coronavirus, aflându-se în diferite etape de dezvoltare şi că există speranţa că în curând unul sau mai multe dintre acestea se vor dovedi atât sigure cât şi eficiente”, scrie sursa citată.

Demersul inedit reprezintă un semnal de maximă neîncredere și suspiciune atât față de instituțiile internaționale – ONU, OMS, NATO și UE (pentru unele dintre state) – dar este și justificat de acțiunile unor mari puteri, în special ale SUA.

Reamintim în acest sens că SUA au achiziționat aproape în integralitate resursele necesare unor vaccinuri, iar agenți al SUA au practicat metode de achiziții agresive ale unor materiale necesare în bătălia cu pandemia – fapt reclamat de mai multe state, printre care Canada și Franța.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1284)

Tematic

OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video
Primul vaccin din lume împotriva COVID-19, finalizat în Rusia - detalii
Tagurile:
COVID-19, vaccin, acces

Știrile Zilei