02:57 29 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.75
  • USD16.94
  • RUB0.22
  • RON4.05
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1009)
13730

Rusia a fost exclusă din lista statelor aflate în zona galbenă, cetățenii ruși pot intra pe teritoriul României fără carantinare sau autoizolare obligatorie. Nu este însă și situația celor din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Rusia a fost exclusă din lista statelor aflați în zona galbenă, potrivit ultimii actualizări a Institutul român de Sănătate Publică din România. Totodată, se păstrează restricțiile pentru cetățenii Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii.

Zona galbenă reprezintă statele cu un risc epidemiologic înalt. Persoanele sosite în România din aceste țări sunt obligate să se afle timp de 14 zile în autoizolare/carantină.

În acest fel, cetățenii ruși sau persoanele sosite din Federația Rusă nu vor fi supuse unor măsuri speciale.

Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc în România dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Ucraina nu-i lasă pe moldoveni să intre cu testele „noastre” de COVID-19 - reacția MAEIE:>>>

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Carantina este recomandată tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1009)

Tematic

Igor Dodon l-a rugat pe Sergio Mattarella să le permită moldovenilor să intre în Italia
Tagurile:
Moldova, Rusia, restricții, România

Știrile Zilei