10:09 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
În lume
Sa primesc un link scurt
5920

Președintele Statelor Unite ale Americii solicită ca dezbaterile electorale să fie demarate cât mai devreme posibil - iată de ce.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a solicitat amânarea primei dezbateri prezidențiale, programată pentru 29 septembrie, deoarece „în unele cazuri” votarea la alegerile prezidențiale prin poștă poate începe mai devreme de această dată.

”Cum pot trimite alegătorii buletinele de vot începând, în unele cazuri, cu o lună înaintea primei dezbateri prezidențiale. Programați din timp prima dezbatere. Pentru mine, dezbaterile reprezintă o datorie civică. Joe Biden și eu îi datorăm asta poporului american!” - a scris președintele american pe contul său oficial de Twitter.

​Mai devreme a fost anunțat că prima dezbatere prezidențială din SUA va avea loc pe 29 septembrie la Cleveland, Ohio. Dezbaterea este co-fondată de Universitatea Case și Clinica Cleveland. Înainte de aceasta, dezbaterea trebuia să fie organizată de Universitatea Notre Dame din South Bend, Indiana, dar conducerea universității a refuzat să dezbată din cauza coronavirusului.

În prezent, orarul dezbaterilor este următorul: candidații partidelor republican și democrat se vor întâlni pe 29 septembrie la Cleveland, pe 15 octombrie la Miami (Florida) și 22 octombrie în Nashville, Tennessee. Candidații pentru funcția de vicepreședinți vor avea dezbateri miercuri, 7 octombrie, în Salt Lake City, Utah.

Președintele SUA, Donald Trump, candidează pentru un al doilea mandat din partea republicanilor. Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primeris în cadrul Partidului Democrat. Înaintarea ambilor candidați în cadrul Congreselor de partid din august este considerată o formalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Joe Biden, acuzații incendiare: Dacă Trump câștigă alegerile, ”nu va mai exista NATO”
Tagurile:
propunere, Trump, alegeri

Știrile Zilei