10:26 07 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
15301

Un summit extraordinar al UE va avea loc miercuri prin videoconferință pe tema crizei din Belarus, a anunțat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

BRUXELLES, 18 aug - Sputnik. Charles Michel, președintele Consiliului European, a anunțat convocarea unui summit al liderilor din țările UE pe tema crizei din Belarus, marcând astfel dorința UE de a se amesteca în politica internă a unei țări suverane și de a-și impune politicile în Belarus.

"Voi convoca o întâlnire a membrilor Consiliului European miercuri, la ora 12.00 (13.00, ora României), pentru a discuta despre situaţia din Belarus", a anunţat Charles Michel pe Twitter.

Un semnal puternic a transmis și Germania, care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Astfel, Berlinul a avertizat că va extinde sancţiunile asupra oficialilor din Belarus.

Și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a îndemnat Uniunea Europeană să susţină opoziţia din Belarus, iar Consiliul Uniunii Europene a aprobat vineri impunerea de sancţiuni regimului de la Minsk.

Nu este prima oară când UE se amestecă în politica internă a altor state care nu sunt nici măcar membre ale Uniunii, încercând să impună de dinafara propriile politici unor state suverane, deși nimeni nu i-a acordat Uniunii dreptul de a decide pentru alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cum s-a încheiat a opta zi de proteste în Belarus - Video
Tagurile:
Belarus, amesteca, UE

Știrile Zilei