02:36 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Noua tulpină a coronavirusului, care a fost mai întâi descoperită în Marea Britanie, apoi în mai multe state din Europa occidentală, ar fi ajuns în România.

BUCUREȘTI, 3 ian – Sputnik. O persoană infectată cu noua tulpină de coronavirus ar fi fost depistată în România, a anunțat mass media - și imediat a intervenit un medic de la Matei Balș. 

Știrea anunța că medicii de la Institutul Matei Balș ar fi descoperit virusul mutant la un bărbat care a venit zilele trecute din Marea Britanie.

Pacientul ar fi prezentat simptome specifice COVID-19, în urma analizelor s-a stabilit că este infectat cu noua tulpină.

Un medic de la Matei Balș a intervenit la Antena 3, precizând că NU s-a stabilit cu certitudine că ar fi vorba de noua tulpină de COVID, dar că în următoarele două zile se va stabili clar dacă e vorba de această mutație.

Deocamdată, testele au arătat două diferențe față de virusul COVID-19, a spus medicul – iar de aici au plecat suspiciunile care au ajuns la mass media.

Noua formă de coronavirus este cu 70 la sută mai contagioasă, dar nu ar fi mai periculos ca efecte.

Medicul de la Matei Balș a comentat la Antena 3 că vaccinul folosit împotriva COVID-19 ar fi eficient și împotriva noii forme de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Peste 800 de mii de ruși s-au vaccinat împotriva COVID-19
Tagurile:
România, COVID-19

Știrile Zilei