20:58 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
65 0 0

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut apel către Congres să promoveze reformele de bun simț pentru a limita circulația armelor, inclusiv verificarea celor care cumpără arme de foc.

CHUȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, i-a cerut Congresului să înăsprească legile cu privire vânzarea tuturor tipurilor de arme, la împlinirea a trei ani de la atacul armat care a avut loc într-un liceu din Parkland, Florida, care s-a soldat cu 17 morţi..

"Această administraţie nu va aştepta să se producă un nou atac soldat cu victime pentru a face un apel la acţiune”, a spus preşedintele american într-o declaraţie.

”Astăzi, fac apel la Congres să pună în aplicare reformele de bun simț cu privire la armele de foc, inclusiv impunerea verificării antecedentelor cumpărătorilor în cazul tuturor tipurilor de vânzări de arme, interzicerea armelor de atac şi a încărcătoarelor de mare capacitate”, a declarat Biden.

El a cerut, de asemenea, să se pună capăt imunității pentru producătorii ”care răspândesc cu bună știință arme de război pe străzile noastre ".

Viitorul unei astfel de inițiative nu este clar. Democrații sub președintele Barack Obama au încercat să impună restricții asupra vânzării de arme, dar inițiativa a eșuat în Congres.

În Statele Unite, dreptul cetățenilor de a purta arme este garantat de cel de-al doilea amendament la Constituție, însă regulile de cumpărare, port și depozitare variază foarte mult de la stat la stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ambasada Rusiei - apel către SUA din cauza distrugătoarelor din Marea Neagră
Tagurile:
arme, Joe Biden, SUA

Știrile Zilei