19:24 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)
101 0 0

Israelul se întoarce treptat la normalitate după ce vaccinările anti-COVID-19 aproape au atins procentul de 50% din populaţie

Israelul a redeschis de astăzi anumite sectoare ale economiei, încercând o revenire treptată la normalitate după ce a reușit să vaccineze aproape jumătate din populație.

Chiar dacă magazinele sunt deschise tuturor, accesul la locuri de agrement precum săli de sport şi teatre este limitat la cei vaccinaţi sau cei care s-au recuperat după boală cu o presupusă imunitate și au aşa-numitul "Paşaport Verde" afişat într-o aplicaţie specială a Ministerului Sănătăţii.

Pe de altă parte, măsurile de distanţare socială sunt încă în vigoare, iar dansul este interzis în sălile de banchet. De asemenea, sinagogile, moscheile și bisericile pot accepta doar jumătate din numărul de credincioși.

Relaxarea de astăzi are loc la fix un an după primul caz de coronavirus înregistrat în Israel, și este parte a planului guvernamental de a deschide economia mai larg de luna viitoare.

Israelul a administrat cel puţin o doză de vaccin Pfizer Inc. la peste 45% din populaţia sa de 9 milioane de locuitori, potrivit Ministerului Sănătăţii, iar infecţiile cu COVID-19 s-au redus cu 95,8% după rapel, potrivit datelor aceluiași minister.

Ţara a înregistrat peste 740.000 de cazuri şi 5.500 de decese din cauza coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)

Tematic

Maia Sandu a discutat cu un reprezentant OMS - când ajunge în Moldova primul lot de vaccin
Tagurile:
Vaccin, Israel

Știrile Zilei