11:45 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)
19101

Dezvoltatorii vaccinului "Sputnik V" au cerut de la EMA să-și ceară scuze pentru că au comparat posibilitatea aprobării de urgență a vaccinului cu "ruleta rusească".

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Dezvoltatorii vaccinului "Sputnik V" au cerut de la președintele Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Christa Virtumer-Hohe, să-și ceară scuze pentru declarațiile sale despre acest preparat și despre țările care manifestă interes pentru acesta.

În ajun, Virtumer-Hohe, care este și reprezentantul agenției austriece de sănătate, a comparat într-o emisiune la postul TV ORF șansele unei aprobări de urgență a vaccinului "Sputnik V" în Austria cu "ruleta rusească", invocând lipsa datelor cu privire la persoanele vaccinate.

"Cerem de la Christa Virtumer-Hohe, președintele EMA, să-și ceară scuze public pentru comentariile sale negative despre statele UE care aprobă "Sputnik V". Comentariile sale  pun o problemă serioasă cu privire la o posibilă interferență politică în actualul proces de expertiză al EMA", este menționat într-un mesaj publicat pe pagina de Twitter a dezvoltatorului vaccinului rusesc.

Autorii declarației au subliniat că autoritatea de reglementare europeană nu și-a permis anterior să facă astfel de declarații cu privire la alte vaccinuri.  După cum au remarcat dezvoltatorii vaccinului, astfel de comentarii sunt inadecvate deoarece subminează credibilitatea agențiilor din acele țări unde vaccinul "Sputnik V" a fost deja aprobat.

Pe 4 martie, EMA a anunțat începutul expertizării vaccinului "Sputnik V". Autoritatea de reglementare va testa vaccinul în ceea ce privește eficacitatea și siguranța.

Vaccinul rusesc este înregistrat în 46 de țări ale lumii. În prezent, "Sputnik V" ocupă al doilea loc în lume printre vaccinuri în ceea ce privește numărul de aprobări pentru utilizare din partea autorităților naționale de reglementare. Eficacitatea medicamentului este de 91,6%, fapt ce este confirmat grație publicării datelor în prestigioasa revistă de specialitate Lancet.

În emisie directă la radio Sputnik, politologul, candidatul în științe istorice, redactorul-șef al revistei "Arhont", Anton Bredihin, a exprimat opinia precum că politica și concurența neloială stau în spatele declarațiilor lui Virtumer-Hohe.

"Există deja atât de multe informații despre vaccinul nostru, încât chiar și o persoană care nu este deloc versată în medicină sau biologie devine un specialist. Mai ales o persoană cu nivelul și poziția ei (a Christei Virtumer-Hohe). Aici, mai degrabă, vedem o ”injecție” deliberată din partea concurenților. În plus, astăzi, politicienii naționali spun că dispoziția vine din partea politicienilor globali, cei care controlează de fapt acest proces. Nu cred că vor exista scuze. Chiar și atunci când europenii înșiși vor cere vaccinul rusesc, nici atunci nu cred că își vor cere scuze", consideră Anton Bredihin.

Revista științifică Lancet a publicat anterior rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik V", confirmând eficiența și siguranța ridicată a acestuia. În timpul studiilor clinice de fază III, "Sputnik V" a demonstrat un nivel înalt de eficacitate, imunogenitate și siguranță – eficacitatea vaccinului a fost de 91,6%. Vaccinul oferă o protecție completă împotriva cazurilor grave de infecție cu noul coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)

Tematic

Asociația care a organizat protestul împotriva vaccinării obligatorii, amendată
Vaccinul "Sputnik V" va fi produs în Italia
Israelul nu recunoaște vaccinul AstraZeneca
Tagurile:
înregistrare, OMS, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei