10:00 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
30610

Turcia va introduce chestionare electronice obligatorii pentru toți străinii care sosesc în țară, începând cu 15 martie.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Ministerul Sănătății din Turcia a anulat chestionarul pe hârtie pentru cei care intră în țară, începând cu 15 martie, iar acum pasagerii vor trebui să completeze un chestionar electronic înainte de plecare. Persoana care completează ancheta trebuie să indice datele din pașaport și informațiile de contact, naționalitatea, sexul și modalitatea de deplasare: pe cale maritimă, aeriană sau terestră. Potrivit informațiilor autorităților, formularul trebuie completat cu 72 de ore înainte de călătorie.

După completarea chestionarului online, acesta trebuie să fie tipărit sau descărcat pe un smartphone, tabletă ori alte dispozitive. Pasagerii trebuie să-i prezinte formularul reprezentantului companiei aeriene la aeroport, înainte de plecare.

Informațiile care se conțin în chestionar sunt necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor în timpul șederii lor în Turcia, precum și pentru a furniza informații exacte despre pandemia de COVID-19.

În baza informațiilor completate, va fi generat automat un cod HES individual cu ajutorul căruia persoana va putea fi contactată dacă se constată că cineva cu care a zburat în avion este infectat de coronavirus. Prin urmare, completarea chestionarului necesită atenție și onestitate. 

De asemenea, dacă informațiile vor fi indicate incorect, turiștii riscă sancțiuni administrative până la interzicerea temporară de a intra pe teritoriul Turciei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vizita bașcanului Găgăuziei în Turcia: Vlah s-a întâlnit cu Erdogan
Rusia și Turcia negociază producerea comună a vaccinului „Sputnik V”
Tagurile:
pandemie, coronavirus, COVID-19, Turcia, turcia

Știrile Zilei