23:37 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1383)
149 0 0

Ministrul german al Sănătăţii a vorbit despre posibilitatea relaxării lockdown-ului şi despre libertățile de care vor putea să se bucure din nou germanii complet vaccinați.

BUCUREŞTI, 6 apr – Sputnik, Doina Crainic. Germanii vaccinați vor fi liberi să călătorească, să facă cumpărături sau să meargă la coafor ca și cum ar fi confirmaţi fără coronavirus printr-un test, a promis Ministrul german al Sănătății Jens Spahn într-un interviu pentru Bild.

Această politică se bazează pe un nou raport al Institutului Robert Koch (RKI), principala autoritate științifică din Germania în domeniul bolilor infecțioase, care a arătat că persoanele care au primit a doua doză de vaccin cu cel puțin 15 zile în urmă prezintă un risc mai mic de a-i infecta pe alții decât cei care au făcut recent un test cu rezultat negativ pentru Covid-19.

Prin urmare, „după atenuarea urgentă a celui de-al treilea val”, persoanele complet vaccinate și cei cu teste negative vor fi tratați în mod egal. Călătorii nu vor fi obligați să stea în carantină dacă au primit vaccinul, ceea ce ar stimula turismul în vacanțele de primăvară și vară, a declarat Spahn, potrivit RT. 

„Vom pune acum aceste descoperiri în practică după ce vom discuta, în timp util, cu liderii statelor federale”, a promis ministrul. Ziarul scrie că noile reglementări pot fi puse în aplicare în câteva săptămâni.

Temându-se de un al treilea val de infecții cu Covid-19, Germania a menținut măsurile de blocare, chiar dacă unii lideri ai statelor federale se opun Berlinului. Luna trecută, cancelarul Angela Merkel a fost nevoită să dea înapoi după ce făcuse propunerea de a introduce măsuri și mai dure pentru Paști.

Criticile la adresa guvernului vin în contextul viitoarelor alegeri generale din septembrie, care vor determina cine o va înlocui pe Merkel la conducerea țării. Popularitatea partidului ei, care a crescut anul trecut, pe fondul percepției pozitive a publicului privind un răspuns competent la criza creată de Covid-19, a scăzut de atunci.

Spahn a avertizat săptămâna aceasta că răspândirea virusului este prea rapidă și că în aprilie sistemul național de sănătate ar putea să nu mai facă faţă situaţiei. Criza este amplificată atât de nemulţumirile populaţiei afectate de lockdown, cât și de ritmul lent al campaniei de vaccinare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1383)

Tematic

Noi restricții în Moldova: Dispoziția din 1 aprilie 2021 - TEXT integral
Dodon: Restricții - da, dar nu închiderea oamenilor în casă
Tagurile:
vaccinare, restricții, carantină, Germania

Știrile Zilei