01:16 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Primul secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba, Raul Castro, și-a anunțat demisia la cel de-al 8-lea congres al partidului de la Havana, anunță Ria Novosti.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. În Cuba se încheie o pagină din istorie, după ce Raul Castro a anunțat că pleacă de la putere. 

„Generalul Armatei a spus că este încântat să predea conducerea țării unui grup de lideri instruiți, cu zeci de ani de experiență, <...> dedicați eticii Revoluției, identificată cu istoria și cultura națiunii", scrie publicația locală Granma, citată de RIA Novosti.

Politicianul în vârstă de 89 de ani își ocupă postul din 2006: din motive de sănătate, fratele său mai mare Fidel i-a delegat puterea.

În 2018, Raul Castro a renunțat la funcțiile de președinte al Consiliului de Miniștri și șef al Consiliului de Stat, unde a fost înlocuit de actualul președinte al republicii, Miguel Diaz-Canel.

Fratele mai mic și aliat al revoluționarului cubanez Fidel Castro, Raul, timp de 50 de ani după revoluția din 1959, a fost ministrul de război al Cubei și l-a înlocuit pe Fidel ca șef de stat și al partidului de guvernământ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Cuba, putere, Raul Castro

Știrile Zilei