02:36 10 Mai 2021
În direct
  • EUR21.48
  • USD17.84
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1365)
33101

Din a doua jumătate a lunii iunie, certificatul european de vaccinare împotriva coronavirusului va fi valabil în întreg teritoriul Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Din a doua jumătate a lunii iunie, pe întreg teritoriul UE va intra în vigoare certificatul de tip european de vaccinare împotriva coronavirusului, relatează RIA Novosti. Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul italian Mario Draghi, care a invitat turiștii să înceapă să-și facă rezervări pentru călătorii în Apenini.

"Este timpul să se facă rezervări pentru călătorii în Italia, așteptăm cu nerăbdare posibilitatea de a vă întâmpina din nou", a spus Draghi în  deschiderea unei conferințe de presă în urma unei întâlniri virtuale a miniștrilor turismului G20.

În opinia sa, pentru a restabili turismul după criză sunt necesare reguli clare și simple care vor permite crearea condițiilor de siguranța pentru fiecare turist. "Avem un "certificat verde" național care le va permite oamenilor să se deplaseze dintr-o regiune în alta, și el va fi valabil până la jumătatea lunii mai. Din a doua jumătate a lunii iunie, va intra în acțiune permisul de vaccinare UE", a spus Draghi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1365)

Tematic

Un senator rus a criticat la APCE ideea „pașapoartelor-covid”
Tagurile:
Europa, vaccinare, pașaport

Știrile Zilei