02:33 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
164 0 0

Lumea intră într-un nou război rece, iar azi are loc o definire doctrinară a statelor inamice, consideră viceministrul rus al Apărării Aleksandr Fomin.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. La nivel mondial începe un nou război rece, iar acum are loc o definire doctrinară a inamicilor, consideră viceministrul Apărării al Rusiei Aleksandr Fomin.

În opinia lui, astăzi în lume se observă câteva tendințe, care generează cele mai serioase provocări și amenință la securitate.

“În primul rând, observăm astăzi cristalizarea unei noi ordini mondiale. Vedem o tendință de atragere a statelor într-un nou război rece, separarea statelor în “ai noștri” și “străini”, iar “străinii” sunt definiți în documentele doctrinare drept inamici”, a declarat Fomin într-un interviu oferit RT.

Totodată, este distrus sistemul de relații internaționale, arhitectura de securitate, se diminuează rolul organizațiilor internaționale.

În locul dreptului internațional este impusă o ordine, “bazată pe niște reguli, pe care nu se știe cine le-a propus și susținut, care nu sunt definite nicăieri și avantajează doar pe cei care au inventat această ordine”, a adăugat viceministrul rus.

În același timp, apar noi tipuri de arme, care schimbă în mod semnificativ raportul de forțe, confruntarea armată pătrunde în sfere tot mai noi – spațiul cosmic și cel cibernetic. Toate acestea determină o schimbare a principiilor și metodelor de purtare a războiului, a subliniat Fomin.

Potrivit lui, toate aceste subiect vor fi discutate la cea de-a IX-a conferință pentru securitatea internațională de la Moscova, care va avea loc între 22 și 24 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

De ce Rusia are nevoie de 20 de noi unități militare în direcția Vest
Tagurile:
război rece, Ministerul Apărării al FR

Știrile Zilei