20:37 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
102 0 0

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a raportat că actuala perioadă de absență a liderului nord-coreean în public a fost cea mai lungă de la începutul anului 2021.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezidat prima ședință a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitor din RPDC din a opta convocare și a decis să organizeze un plen al Comitetului Central al partidului în primele zece zile ale lunii iunie, aceasta a fost prima sa activitate publică din 6 mai, care a fost raportată de Agenția Telegrafică Centrală din Coreea de Nord.

Anterior, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a raportat că actuala perioadă de absență a liderului nord-coreean în public a fost cea mai lungă de la începutul anului 2021.

La reuniune au participat membri ai Prezidiumului Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului, membri și candidați pentru membri ai Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului.

În ședință s-a discutat convocarea unui plen al Comitetului central al Partidului. Kim Jong-un a analizat starea actuală a lucrurilor și a subliniat că plenul Comitetului Central ar trebui convocat pentru a rezuma rezultatele „exacte” din prima jumătate a anului și pentru a clarifica direcțiile de dezvoltare. S-a decis organizarea unui plen în prima decadă a lunii iunie.

„Distinsul secretar general a apreciat în mod pozitiv faptul că, deși datorită condițiilor și mediului subiectiv și obiectiv nefavorabil predominant, dezvoltarea cu succes a proiectelor de stat se confruntă cu multe provocări și limitări, multe proiecte sunt promovate în mod promițător datorită entuziasmului ideologic și spiritului de luptă al sinelui - încrederea întregului partid și a poporului, care au fost consolidate de Congresul al 8-lea al partidului (în ianuarie - ed.)", scrie sursa citată.

Kim Jong-un a menționat că este necesar să se mărească rolul de lider al partidului și să se stimuleze „lupta persistentă” pentru stabilizarea și îmbunătățirea economiei și a vieții oamenilor. De asemenea, se raportează că plenul Comitetului central al partidului va decide asupra restructurării periodice a departamentelor comitetului central al partidului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei