11:10 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
10820

Viktor Orban a redeschis tema imigrației în Europa în cadrul interviului săptămânal la emisiunea "Bună dimineața, Ungaria!" a postului naţional de radio Kossuth.

BRUXELLES, 11 iun – Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat astăzi că problema imigrației va reveni în centrul politicii europene.

"Legiuni de imigranţi bat la aproape toate porţile europene", a declarat Viktor Orban care a atras atenția că numărul tentativelor de trecere ilegală a frontierei la graniţele sudice ale Ungariei a crescut anul acesta, ajungând până acum la 38.000, comparativ cu circa 10.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult, presiunea imigraţiei creşte nu doar la graniţele terestre, ci şi la frontierele maritime ale Europei, a arătat el.

Orban a precizat din nou că poziţia Ungariei este una clară de respingere a imigraţiei care este deosebit de periculoasă pe vreme de pandemie. Astfel, Viktor Orban a propus să nu se permită niciun fel de imigraţie pe o perioadă de doi ani.

Starea economiei ungare

Premierul ungar s-a ocupat în emisiunea de azi de la adio Kossuth și de relansarea economiei ungare după pandemie despre care a spus că poate avea cu adevărat succes.

La întrebarea ce să se facă cu banii pe care economia îi poate produce în plus faţă de suma necesară funcţionării normale a ţării, Orban are ca răspuns că soluţia cea mai uşoară este să fie daţi înapoi celor care au lucrat pentru aceşti bani, în special membrilor familiilor care au dus greul crizei.

Astfel, Viktor Orban spune că toţi cei care au copii ar trebui să primească înapoi banii pentru care au lucrat şi pe care i-au plătit ca impozit, până la nivelul venitul mediu, o idee nouă şi justă, care va fi supusă consultării, deoarece ar fi bine să se bucure de sprijinul clar al populaţiei, a anunțat premierul maghiar.

El a vorbit și de o modalitate prin care pensionarii să se bucure şi ei de efectele pozitive ale creşterii economiei, și de aceea, Orban a anunțat că dacă relansarea va avea succes, prima de pensie va fi şi ea majorată.

Orban explică de ce fotbaliștii maghiari nu vor îngenunchea

Viktor Orban s-a referit și la obiceiul ca fotbaliștii să îngenuncheze înaintea meciurilor și a explicat că Ungaria nu a fost un stat sclavagist, nu a avut de a face cu această problemă, la noi îngenuncherea aici înseamnă altceva.

”Maghiarii nu vor ca jucătorii să se predea, ei vor ca aceştia să iasă la luptă, să ţină piept şi, dacă este necesar, să moară în picioare, pentru că de aceea reprezintă naţiunea”, a explicat Viktor Orban decizia ca fotbaliștii maghiari să nu îngenuncheze la meciuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Marea Britanie: Sute de bărci ale imigranților în depozitul Dover, timp de un an
Tagurile:
Europa, imigranți, Victor Orban

Știrile Zilei